Brødbanken er for alle. I Brødbanken kan du være med til at dokumentere, hvordan dagliglivet leves og ændres lige netop nu. 

Hvorfor skal nutiden på museum?

Brød er kun et lille hjørne af hverdagslivet, men giver muligheder for at undersøge det komplekse liv i form af minder, genstande, opskrifter og bagerliv. Også dit bidrag er værdifuldt og vil blive gemt for fremtiden.

 Brødbanken:

  • formidler viden om brødkultur, der findes i Nationalmuseets nyere tids samlinger
  • er en bank for indsamling af fortællinger om brød og brødkultur i dag
  • er et mødested, hvor nye formidlingsformer afprøves i form af dialog med Nationalmuseets mange brugere og i form af digitale fortællinger
  • samarbejder med brødentusiaster på museer, universiteter, kogeskoler og madsteder i Danmark og Norden
  • er en del af det nordiske projekt om samtidsdokumentation ”Brød i Norden”, hvor nordiske museer indsamler og formidler
  • er inspireret af Brödbanken ved Nordiska Museet i Stockholm

Du kan se en samling af spændende litteratur om hjemmebagning, brødforbrug, brødvaner, brødproduktion og inspirerende brødsider via nedenstående links:


Sådan gør du

Brødbanken er en samling af historiske og nutidige fortællinger om brød i Norden. Du kan være med til at gøre brødbanken rig og levende ved at sætte dit eget brød i banken - i ord eller billeder. Du kan også kommentere andres indlæg, svare på "11 spørgsmål om dit gode brød" eller lade dig inspirere af de spændende opskrifter.

God appetit!

Giv en bid og smag på andres

Giv en bid. Foto: Nationalmuseet.

Brødarkivet

Brødafstemning – 2

Hvor ofte spiser du rugbrød?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Brødafstemning – 1

Bager du rugbrød?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...