Claus Meyer – dogmebrød og ølandshvede…

Brød hver dag

Her på Brødbanken er vi blevet nysgerrige efter, hvordan brød indgår i hverdagen hos nogle af landets fremmeste brødentusiaster. Vi bringer over de kommende uger en række korte interviews med bl.a. bagere, madbloggere, madkulturhistorikere og anmeldere.  Claus Meyer. Fotograf Maria P. Fra bogen "Meyers Bageri"

I dag lægger vi ud med Claus Meyer, som er kendt som gastronomisk iværksætter og madelsker, der igennem 25 år har drevet og opbygget madpolitisk virksomhed, holder foredrag og meget mere. Herigennem – og ikke mindst med deltagelse i den offentlige debat og sit entreprenørskab – har han arbejdet for at højne kvaliteten af den danske madkultur.

Som eksempel på Claus Meyers store passion for det gode brød kan du se denne film fra Roskilde Festival 2010, hvor Meyer talte brødets sag.

Brødbanken stillede Meyer følgende 5 spørgsmål:

 

 1. Hvilket brød spiser du til hverdag og hvorfor?

Det vi kalder Mørdrupgård brødet. Et ganske groft ”DOGMEBRØD”. Koldhævet 24 timer og fremstillet af hvedemel fra Per Grupe – kørt en gang gennem stenkværnen og sigtet let. Det er blevet vores bedst sælgende brød i vores lille bageri i Jægersborggade. Jeg bager det ofte selv.

Ølandshvedebrød. Fotograf: Maria P. Fra bogen "Meyers bageri"

2. I hvilke måltider indgår brød typisk?

Alle. Selv når vi spiser Thai mad.

3. Hvad er dit bedste brød? Og hvilket undgår du helst?

Jeg spiser meget nødigt traditionelt hvidt, lynhævet bagerbrød og ligeså nødigt brød fra plastikposer hos købmanden. Mit absolutte yndlingsbrød må være Ølandsbrødet, der både i forbindelse med vores bagebog og i butikken er det brød, folk omtaler mest.

4. Hvilken brødgenstand kan du ikke undvære?

Det er skidt uden røremaskinen, og det er også skidt uden stenpladen i ovnen.

Røremaskine. Fotograf: Maria P. Fra bogen "Meyers bageri".

5. Fortæl om et godt eller dårligt brødminde.

Da jeg kom hjem fra Paris som 21-årig, havde jeg afluret Poilane de væsentligste fiduser bag hans legendariske poilane-brød.  Jeg begyndte som kogekone/mand som 22-årig. Når jeg skulle ud med selskaber var min lille lejlighed i Ingerslevsgade altid fuld af dej, der hævede – for siden at blive bagt til 2 kg store hvælvede brød. Der duftede så skønt.

Brødbanken siger tak til Claus Meyer, for at han ville give en smagsprøve på sit hverdagsbrød. Vi følger nøje med i brødsituationen – særligt på Nørrebro – hvor en række bagerier i den seneste tid er begyndt at satse på ”det gode brød”.

Hvis du har fået lyst til at dele dit hverdagsbrød med Brødbanken, så skriv en kommentar og upload gerne billeder.

0 Kommentarer til “Claus Meyer – dogmebrød og ølandshvede… ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar




Sådan gør du

Brødbanken er en samling af historiske og nutidige fortællinger om brød i Norden. Du kan være med til at gøre brødbanken rig og levende ved at sætte dit eget brød i banken - i ord eller billeder. Du kan også kommentere andres indlæg, svare på "11 spørgsmål om dit gode brød" eller lade dig inspirere af de spændende opskrifter.

God appetit!

Giv en bid og smag på andres

Giv en bid. Foto: Nationalmuseet.

Brødarkivet

Brødafstemning – 2

Hvor ofte spiser du rugbrød?

View Results

Loading ... Loading ...

Brødafstemning – 1

Bager du rugbrød?

View Results

Loading ... Loading ...