”Ethvert køkken skal da have sin surdej – det er da klart! Surdejen er nemlig nervesystemet for meget bagværk.” (Dej og brød, Berlingske Tidende, Kultursektionen, Fredag den 24. juli 2009)

Surdeje. Foto: Knud Jensen 1970

 

 Har du din egen surdej?

Surdejen er en levende organisme, der kan give liv og smag til en masse dejlige brød, hvis den får den rette næring og omsorg. Og nu kan du fortælle historien om din surdej.

 

 

  • Hvor kommer din surdej fra, og hvor længe har du haft den?
  • Har den et navn?
  • Hvor tit bruger du den – og hvordan opbevarer du den?
  • Er din surdej glad og tilfreds – eller er den død for længst?

Vi er interesserede i sjove, spændende, inspirerende eller måske sørgelige historier om surdej. Skriv i en kommentar om succes og fiasko. Om lange eller korte bekendtskaber. Om boblende, aktive, hævende dejklumper – og ikke mindst dem, der tabte pusten. Upload gerne billeder.

0 Kommentarer til “Surdejsfortællinger ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar




Sådan gør du

Brødbanken er en samling af historiske og nutidige fortællinger om brød i Norden. Du kan være med til at gøre brødbanken rig og levende ved at sætte dit eget brød i banken - i ord eller billeder. Du kan også kommentere andres indlæg, svare på "11 spørgsmål om dit gode brød" eller lade dig inspirere af de spændende opskrifter.

God appetit!

Giv en bid og smag på andres

Giv en bid. Foto: Nationalmuseet.

Brødarkivet

Brødafstemning – 2

Hvor ofte spiser du rugbrød?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Brødafstemning – 1

Bager du rugbrød?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...