Når der bages, skal der mere til end ingredienser. Dejen skal røres sammen i noget og med noget – fx med de bare næver i et dejtrug, med en håndmixer i en skål, eller måske i en elektrisk røremaskine.

Vi tænker sjældent nærmere over det, men de redskaber, der bruges til at bage brød, fortæller meget om den tid og det sted, der bages i. Det samme gælder de genstande, der tages i brug, når brødet skal opbevares, skæres og serveres.

Vi vil høre, hvilke genstande du bruger eller har brugt til at bage med, til at opbevare brødet i, skære det ud med og servere det på. Skriv en kommentar og fortæl gerne:

  • Hvornår og hvorfra du fik disse genstande?
  • Hvorfor du valgte at tage netop disse i brug?

Upload også gerne billeder af dine brødgenstande.

0 Kommentarer til “Brødgenstande ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar




Sådan gør du

Brødbanken er en samling af historiske og nutidige fortællinger om brød i Norden. Du kan være med til at gøre brødbanken rig og levende ved at sætte dit eget brød i banken - i ord eller billeder. Du kan også kommentere andres indlæg, svare på "11 spørgsmål om dit gode brød" eller lade dig inspirere af de spændende opskrifter.

God appetit!

Giv en bid og smag på andres

Giv en bid. Foto: Nationalmuseet.

Brødarkivet

Brødafstemning – 2

Hvor ofte spiser du rugbrød?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Brødafstemning – 1

Bager du rugbrød?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...