Der var engang et brød…

Duften af nybagte boller kan sende én tilbage i tid på et splitsekund. Pludselig sidder man i tankerne blandt sine venner på fritidshjemmet og spiser lune boller med tandsmør efter en sjov tur i svømmehallen. Eller man kan se farmors køkken for sig, hvor hun står og ælter dej, der skal blive til ens yndlingsbrød.

Brød er altså langt mere end et produkt eller en fødevare. Brød er smag, duft, form og følelse. Brød har en særlig funktion og betydning for hver enkelt af os. Vi bager det på et utal af måder til de mest forskellige formål. Vi kan spise brød på farten, på jobbet – ja selv liggende i sofaen. Og til brød er der for hver enkelt knyttet minder og oplevelser – fra skolen, barndomshjemmet eller arbejde.

Via nedenstående temaer kan du gå på opdagelse i brødets univers og læse, hvordan andre bager, spiser og er sammen om brød. Her kan du sætte dit brød-bidrag i banken ved at give kommentarer eller fortælle om dit særlige forhold til brød. Slip fantasien løs og fortæl i ord og billeder, hvordan du bager, hvilke små, sjove brødvaner du har og måske om dit bedste eller værste brødminde.broed 1


Sådan gør du

Brødbanken er en samling af historiske og nutidige fortællinger om brød i Norden. Du kan være med til at gøre brødbanken rig og levende ved at sætte dit eget brød i banken - i ord eller billeder. Du kan også kommentere andres indlæg, svare på "11 spørgsmål om dit gode brød" eller lade dig inspirere af de spændende opskrifter.

God appetit!

Giv en bid og smag på andres

Giv en bid. Foto: Nationalmuseet.

Brødarkivet

Brødafstemning – 2

Hvor ofte spiser du rugbrød?

View Results

Loading ... Loading ...

Brødafstemning – 1

Bager du rugbrød?

View Results

Loading ... Loading ...