Søren Hartvig – brødbloggerens hverdagsbrød

Brød hver dag

 

 

 

 

 

 

 

 

Har man brug for lidt inspiration til brødbagningen, så er bloggen BRØDET helt sikkert et besøg værd. Her blogger brødentusiasten Søren Hartvig ivrigt om brød i alle tænkelige udgaver: mørkt og lyst, knækbrød og fladbrød, dovenbrød og rugbrød – og sådan bliver det ved – alt illustreret med skønne billeder af processen og det færdige resultat.

Søren Hartvig. Kilde: www.broedet.dk

 

BRØDET er rig på gode råd og hårde facts om brødbagningens kunst- og gennemsyret af en stor passion for brød.

Vi har stillet Søren 5 spørgsmål om hans hverdagsbrød. Svarene kan du læse nedenfor.

Kernerugbrød med gulerod. Fotograf: Søren Hartvig. Kilde: www.broedet.dk

1. Hvilket brød spiser du til hverdag og hvorfor?Jeg spiser stort set groft kernerugbrød hver eneste dag, det være sig om morgenen eller til frokost, men ud over rugbrød spiser jeg også gerne et grovbrød eller hvedebrød, det varierer lidt.

 

2. I hvilke måltider indgår brød typisk?

For mig indgår brødet altid om morgenen og til frokost, men det indgår relativt ofte også i forbindelse med aftensmad, mellemmad, snacks, natmad etc 🙂

Natbrød med nødder. Fotograf: Søren Hartvig. Kilde: www.broedet.dk

3. Hvad er dit bedste brød? Og hvilket brød undgår du helst?

Det brød der konstant vender tilbage er rugbrødet, men det bliver lavet forskelligt hver gang. Jeg eksperimenterer en del. Hvis man skal snakke om andenplads, så er det koldhævet hvedebrød, der er dejligt luftigt, ligesom et brød jeg laver tit er ølandsfladbrød, som jeg bruger både til aftensmad og også tit til frokost.

 4. Hvilken brødgenstand kan du ikke undvære?

Min røremaskine, den klarer det grove arbejde, æltning og blanding. Den er nærmest uundværlig, når man laver ølandshvedebrød.

5. Fortæl om et godt eller dårligt brødminde.

Det er lidt svært. De fleste minder jeg har om brød er gode, men jeg må erkende, at i de senere år har oplevelser med bagerbrød næsten altid været dårlige. Jeg syntes ganske enkelt, at almindeligt bagerbrød er uanseeligt kedeligt.

Lasses skånske rugbrød. Fotograf: Søren Hartvig. Kilde: www.broedet.dk

Her fra Brødbanken skal lyde en stor tak til Søren for hans bidrag til Brødbanken. Se også hans opskrift på mørkt lagerbrød med malt her.  

Skulle du have fået lyst til at dele dit hverdagsbrød med andre, så skriv en kommentar og upload gerne billeder.

0 Kommentarer til “Søren Hartvig – brødbloggerens hverdagsbrød ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar




Sådan gør du

Brødbanken er en samling af historiske og nutidige fortællinger om brød i Norden. Du kan være med til at gøre brødbanken rig og levende ved at sætte dit eget brød i banken - i ord eller billeder. Du kan også kommentere andres indlæg, svare på "11 spørgsmål om dit gode brød" eller lade dig inspirere af de spændende opskrifter.

God appetit!

Giv en bid og smag på andres

Giv en bid. Foto: Nationalmuseet.

Brødarkivet

Brødafstemning – 2

Hvor ofte spiser du rugbrød?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Brødafstemning – 1

Bager du rugbrød?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...