Brød til kaffen

Der drikkes kaffe på mange arbejdspladser i Danmark. Om morgenen, om formiddagen, til frokost, om eftermiddagen, ja hele dagen igennem.

Broed paa arbejdet_3_web

Der købes friskt brød til kaffen i bagerforretninger og i supermarkeders bagerafdelinger. Der købes indpakket brød og der bages brød, som tages med hjemmefra til kolleger. 

Brød til kaffen kan være morgenbrød, brød, wienerbrød og kager. Hver arbejdsplads har sine egne traditioner for hvornår, der er brød til kaffen og hvilken slags brød, der serveres. Det kan være om en gang om ugen – tit om fredagen, til møder og som fejring af mærkedage i kollegers liv. Brød til kaffen indgår i ritualer på arbejdspladsen.

Brød på kontoret!

Skik og brug kan også være at komme med brød uden nogen særlig anledning. Eller anledningen kan være, at kolleger gerne vil smage særligt gode brød. Pias grove brød og Pias fine brød er to brød, som fortjener det mærkat.   Se opskrifter og billeder under “Det sunde brød” og “Det søde brød”.

1 Kommentar til “Brød til kaffen ”


  1. 1 Lise Lotz 26. oktober 2010 kl. 14:44

    Hej Brødbank,

    Ikke at forglemme: Brød (kage) til KIRKE-kaffen! (http://www.kirkenikoebenhavn.dk/Tema/mad/kirkekaffe/kage-klumme-lise-lotz.aspx)

    Med venlig hilsen

    Lise

Efterlad en kommentar




Sådan gør du

Brødbanken er en samling af historiske og nutidige fortællinger om brød i Norden. Du kan være med til at gøre brødbanken rig og levende ved at sætte dit eget brød i banken - i ord eller billeder. Du kan også kommentere andres indlæg, svare på "11 spørgsmål om dit gode brød" eller lade dig inspirere af de spændende opskrifter.

God appetit!

Giv en bid og smag på andres

Giv en bid. Foto: Nationalmuseet.

Brødarkivet

Brødafstemning – 2

Hvor ofte spiser du rugbrød?

View Results

Loading ... Loading ...

Brødafstemning – 1

Bager du rugbrød?

View Results

Loading ... Loading ...