100 brødkommentarer!!

Madkasse. Foto: Nationalmuseet7.1.2011 rundede Brødbanken sin første store milepæl – 100 kommentarer er nu kommet i banken!

Her fra Brødbanken vil vi gerne kvittere med en stor tak til alle vores læsere og bidragsydere. Vi er utroligt glade for, at I har lyst til at investere i banken med opskrifter, billeder, tips og tanker om brød. Alle bidrag er med til at gøre banken rig på viden om brødkultur – viden som vil indgå i vores fælles kulturarv.

Her kommer et lille udvalg af de mange gode kommentarer:

”Fra starten af 1980′erne til sidst i 80′erne boede jeg på kollegium i Albertslund. (…) Et minde fra den tid var, når vi havde været inde i København og været “i byen”. Når vi stod af på Albertslund station, lå der en bager lige i nærheden med bagudgangen ud til den sti, som vi brugte for at komme hen til kollegiet, og dér bankede vi så på, trætte og sultne, og købte helt nybagte brød med hjem til blokken. Normalt var det kun det helt alm. hvide franskbrød, vi kunne købe med, for de andre brød var endnu i ovnen, men uhmmm det var guf.”     

                                                                                                             Ann-Britt Braunscheier

”(…) Som lærer ser jeg mange madpakker. Der er heldigvis stadig rugbrød i madpakkerne, men mange børn får “blødt brød” eller kagelignende ting med, især til mellemmaden kl.10. Men helt generelt synes jeg, at madpakken er lækker med mange lækre og sunde ting i. De er bedre, end de flade leverpostejsmadder eller sildesalaten fra skolens madpakkeordning, som jeg fik som barn.”

                                                                                                             Lotte Thomsen

”For at holde lykken i hus, sættes hver gang man har bagt, en klat surdej over hoveddøren.
Desuden kan det ikke lade sig gøre at bage med surdej i tordenvejr, og det er ikke bare gammel overtro, det er efterprøvet og det kan simpelthen ikke lade sig gøre, det vil ikke hæve. Det må være noget med lufttrykket…”

                                                                                                             Kasper, Aalborg

Hvis du har fået smag på mere, så kan du læse alle de spændende kommentarer her på Brødbanken. Du kan bl.a. læse om hjemmebagning, surdejsfortællinger, brødgenstande og opskrifter. Du kan også stadig se eller gense Brødbankens julebrødskalender, hvor vi bragte 24 opskrifter på og historier om nordisk julebrød.

Lussekatter. Kilde: www.caputmundicibus.com

Vi håber, at du vil hjælpe os med at nå de næste 100 kommentarer. Fortæl om dit brød og send gerne billeder med. I de kommende måneder vil vi fortælle meget mere om hverdagens brød – et emne som vi alle er eksperter på, og som du derfor kan være med til at dokumentere.

Endnu engang tusind tak,

Brødbanken

0 Kommentarer til “100 brødkommentarer!! ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar




Sådan gør du

Brødbanken er en samling af historiske og nutidige fortællinger om brød i Norden. Du kan være med til at gøre brødbanken rig og levende ved at sætte dit eget brød i banken - i ord eller billeder. Du kan også kommentere andres indlæg, svare på "11 spørgsmål om dit gode brød" eller lade dig inspirere af de spændende opskrifter.

God appetit!

Giv en bid og smag på andres

Giv en bid. Foto: Nationalmuseet.

Brødarkivet

Brødafstemning – 2

Hvor ofte spiser du rugbrød?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Brødafstemning – 1

Bager du rugbrød?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...